Jobs Homes Autos For Sale










Students get first look at Addison Trail's new look
By Daniel White | Daily Herald Staff

The commons area is a relaxing spot during the first day of classes at the newly renovated Addison Trail High School.

 

Daniel White | Staff Photographer

Gazlind Sulejmani, left, and Franc Shemsiu, listen to some music in the commons area.

 

Daniel White | Staff Photographer

Students navigate the halls during the first day of classes at the newly renovated Addison Trail High School.

 

Daniel White | Staff Photographer

Students relax in a "collaboration zone" during the first day of classes at the newly renovated Addison Trail High School.

 

Daniel White | Staff Photographer

 1 of 4 
 
print story
email story
Published: 9/8/2010 12:00 AM

Send To:

E-mail:
To:

From:

Name:
E-mail:

Comments:

After all sorts of adversity and uncertainty caused by a construction workers strike, it was time Tuesday for students at Addison Trail High School to enjoy their new digs.

"It's pretty nice, I like it," said student Gazlind Sulejmani of the newly renovated Addison Trial. "I feel like I'm back in California going to school, but we are actually inside. There's better space and more activities, and I can hang out with more friends."

Gazlind was hanging out in the new commons area, part of $115 million in renovations at Addison Trail and Willowbrook High School in Villa Park. On-time completion of the work had been in jeopardy due to the July strike.

But Tuesday's first day of classes appeared to go smoothly. The new amenities certainly didn't hurt.

"One of the things students are excited about this year are the brand new, bigger lockers, which are now 12 inches wide, instead of nine," said Sherri Anderson, director of community relations. "This allows them a better opportunity to store laptops and books,"

Addison Trail's improvements include a three-story, 24,000-square-foot classroom addition, the one-story, 20,000-square-foot student commons addition, and a 42,000-square-foot field house addition. Work at Willowbrook includes a one-story, 6,000-square-foot music addition, two stair tower additions and a 42,000-square-foot field house.